Veelzijdige workshops animatiefilm

Isabel Bouttens is een ervaren en gepassioneerd animatiefilmmaker en lesgever. Ze laat jong en oud op een speelse manier kennismaken met deze wonderlijke manier van filmmaken. In haar workshops animatiefilm kunnen heel wat werkvormen en materialen aan bod komen. De mooiste en gekste ideeën en verhalen komen letterlijk tot leven in de vorm van stopmotion, animatie met tekeningen, collages, plasticine, verf, houtskool, mensen, zand, eenvoudige flipboekjes tot hypnotiserende phonotropes,…. Er kan individueel of in groep gewerkt worden. Door haar ervaringsgerichte aanpak krijgen deelnemers al doende de animatieprincipes onder de knie. Isabel zorgt telkens voor een deskundige begeleiding en een creatieve sfeer. Nadien worden de films professioneel afgewerkt zodat ze overal kunnen gedeeld en vertoond worden.

Voor jong en oud

Workshops zijn mogelijk in scholen, in musea, op evenementen en feesten, in bedrijven als teambuilding, als opleiding of bijscholing… kleinschalig of net groots. Isabel organiseert ook opleidingen voor leerkrachten, begeleiders en animatoren. In het onderwijs sluit animatiefilm mooi aan op de leerplandoelstellingen van muzische vorming in het domein media.

Met de ipad

Heel populair zijn de workhops animatiefilm en stopmotion met de ipad. Op deze manier films maken is eenvoudig, toegankelijk en snel. Maar ook de montage, bruitage en afwerking kan op een heel intuïtieve manier. De apps die we hiervoor gebruiken zijn gratis. Deelnemers krijgen massa’s tips mee hoe ze ook nadien zelf aan de slag kunnen.

Ervaring

Isabel organiseert sinds 2005 animatiefilmworkshops, bijscholingen en opleidingen voor onder meer Destelheide, De Veerman, Centrum voor Beeldexpressie, Kunstwerk[t], Erasmushogeschool Brussel, MAD-fac Genk, Cultuurcentrum Hasselt, Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Mu.ZEE, Het Entrepot, Anima animatiefilmfestival, Academie voor Beeldende Kunsten Aalst, De Kunstacademie Knokke-Heist, Bibliotheek Merelbeke, De Leesdijk, en heel wat scholen in het lager- en middelbaar onderwijs. Daarnaast is ze gediplomeerd leerkracht animatiefilm in het deeltijds kunstonderwijs en is ze regelmatig mentor voor stagiairs van hogescholen.

Wekelijkse animatiefilmlessen

Wie echt gebeten is door het animatiefilmvirus kan zich inschrijven voor haar wekelijkse animatiefilmlessen:

In de academie van Wetteren: Animatiefilmateliers voor jong en oud
In de academie van Waasmunster: Animatiefilmatelier voor kinderen

Voorstel op maat

Contacteer haar voor meer informatie of een vrijblijvend voorstel op maat.