Veelzijdige workshops animatiefilm

Als ervaren animatiefilmmaker en lesgever laat ik jong en oud graag kennismaken met deze wonderlijke manier van filmmaken. In mijn workshops animatiefilm kunnen heel wat werkvormen en materialen aan bod komen. De mooiste en gekste ideeën en verhalen komen letterlijk tot leven in de vorm van stopmotion, animatie met tekeningen, collages, plasticine, verf, houtskool, mensen, zand, eenvoudige flipboekjes tot hypnotiserende phonotropes,…. Er kan individueel of in groep gewerkt worden. Door een ervaringsgerichte aanpak krijgen deelnemers op een speelse manier de animatieprincipes onder de knie. Ik zorg telkens voor een deskundige begeleiding en een creatieve sfeer. Nadien werk ik de films helemaal af zodat ze kunnen gedeeld en vertoond worden.

Voor jong en oud

Workshops zijn mogelijk in scholen, in musea, op evenementen en feesten, in bedrijven als teambuilding, als opleiding of bijscholing… kleinschalig of net groots. Ik organiseer ook opleidingen voor leerkrachten, begeleiders en animatoren. In het onderwijs sluit animatiefilm mooi aan op de leerplandoelstellingen van muzische vorming in het domein media.

Met de ipad

Heel populair zijn de workhops animatiefilm en stopmotion met de ipad. Op deze manier films maken is eenvoudig, toegankelijk en snel. Maar ook de montage, bruitage en afwerking kan op een heel intuïtieve manier. De apps die we hiervoor gebruiken zijn gratis. Deelnemers krijgen massa’s tips mee hoe ze ook nadien zelf aan de slag kunnen.

Samenwerkingen

Eerder organiseerde ik animatiefilmworkshops, bijscholingen en opleidingen voor onder meer Destelheide, De Veerman, Centrum voor Beeldexpressie, Kunstwerk[t], Erasmushogeschool Brussel, MAD-fac Genk, Cultuurcentrum Hasselt, Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Mu.ZEE, Het Entrepot, Anima animatiefilmfestival, Academie voor Beeldende Kunsten Aalst, De Kunstacademie Knokke-Heist, Bibliotheek Merelbeke …

Voorstel op maat

Contacteer me voor meer informatie of een vrijblijvend voorstel op maat.

Wekelijkse animatiefilmlessen

Wie echt gebeten is door het animatiefilmvirus kan zich inschrijven voor mijn wekelijkse animatiefilmlessen in het deeltijds kunstonderwijs:

In de academie van Wetteren: Animatiefilmateliers voor jong en oud
In de academie van Waasmunster: Animatiefilmatelier voor kinderen