Mercator’s Avonduren

Rolregisseur, animatorTeamWim Wauman (concept, schrijver) voor Blauwhaus, Michiel De Malsche (soundtrack), De Sleutels vzw (projectie-mapping)OpdrachtgeverToerisme VlaanderenJaar2024Linkwww.samenherbestemmen.beVertoningen7 t.e.m. 14 februari, 19.00u - 21.00u, Mercatoreiland Rupelmonde


BLAUWHAUS en DE SLEUTELS VZW PROJECTEREN:
‘Mercator’s Avonduren te Rupelmonde’, een atmosferische ode aan de verbeelding en Gerard Mercator met geprojecteerde animatiefilm op de Graventoren en getijdenmolen.

De wandeling start aan de brug van de Graventoren en neemt je in 15 minuten mee langsheen allerlei winterse lichtspektakels, randanimatie en artistieke interventies.

Deze winter toverde Wim Wauman de getijdenmolen al om tot Kunstresidentie en Wonderzoekscentrum Blauwhaus. Samen met animatiefilmmaker en illustrator Isabel Bouttens en een veelzijdig team van (lokale) artiesten verkent hij er het potentieel van de erfgoedsite en probeert de figuur en nalatenschap van Gerard Mercator te herinterpreteren. Het Wonderzoekscentrum kan je ontdekken in de radkamer van de getijdenmolen.